Forma na chléb Specialities Emile Henry kulatá granátová

Kód: 345507
1 799 Kč / ks
Skladem (47 ks)

Kulatá forma na chléb je vyrobena ručne z odolné burgundské keramiky. Obsahuje plochý keramický podnos a klenuté víko. Forma je odolná vůči nárazům, poškrábání, barvy jsou neměnné a stálé. Materiál je čistě přírodní - neuvolňují se škodlivé látky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

CZ_mikro CZ_dotrouby270 CZ_domycky CZ_Lednice CZ_mrazák 

POPIS

forma-na-chleb-specialities-emile-henry-granatova

Forma na pečení chleba od výrobce Emile Henry je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti nárazům, poškrábání a teplotním šokům. Odolá teplotám od - 20 °C do 270 °C a můžete ji dát z mrazáku přímo do trouby, aniž by popraskala. Forma je vyrobena ručně podle generacemi ověřených postupů a má krásný francouzský design v granitové barvě.  Materiál je čistě přírodní - neuvolňují se škodlivé látky. Vhodné do mikrovlnné trouby, myčky na nádobí, mrazáku, lednice i trouby.

Forma na chléb Emile Henry vychází z podoby tradiční klenuté pece. Ve formě je během pečení konstantní teplota a ideální stupeň vlhkosti. Díky tomu si můžete doma připravit nadýchaný chléb s křupavou kůrkou. Forma je vybavena širokými úchopy pro jednoduchou manipulaci. Součástí formy je poklice. Dno formy je vroubkované - těsto se tedy nepřichytává a je azajištěna optimální cirkulace vzduchu.

SPECIFIKACE

Rozměr: 32,5 x 29,5 x 14 cm

Objem: 5,2 l

Hmotnost: 2,87 kg

Materiál: keramika

Barva: granátová

 VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Vyrobeno ručně ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti poškrábání, nárazům a teplotním šokům.

Materiál je čistě přírodní - neuvolňují se škodlivé látky.

Krásný francouzský design.

Vhodné do trouby, do mikrovlnky, do myčky, do lednice i do mrazáku.

Využijete je na rozmanité druhy jídel a díky krásnému vzhledu jsou vhodné i na servírování.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: Ano

Vhodné do mikrovlnné trouby: Ano

Vhodné do trouby: Ano, do 270 °C

Vhodné do chladničky: Ano

Vhodné do mrazáku: Ano do - 20 °C

RECEPT NA DOMÁCÍ KMÍNOVÝ CHLÉB

200 g žitné mouky (může být i celozrnná), 300 g pšeničné chlebové mouky, 200 g pšeničné hladké mouky (může být i celozrnná nebo špaldová), celý kmín (asi 15 g), 15 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru (nebo medu, melasy, ...), 490 ml vody (můžete zkusit i pivo, syrovátku), 15 g soli

Domácí kmínový chléb

Postup:
1. V míse od kuchyňského robota si rozdrobte kvasnice. Pokud nemáte robota, budete hníst těsto ručně. Přidejte cukr a vidličkou rozmíchejte do řídké kašičky. Smíchejte s vodou a metličkou dobře promíchejte.

2. Dále přisypte vše ostatní z receptu. Robot zapněte na nízkou rychlost a nechte hníst 10 minut. Pokud použijete domácí pekárnu, tak nechte hníst 30 minut a těsto poté vyjměte. 

3. Propracované a lepkavé těsto si dejte ideálně do plastové misky vymazané lžičkou oleje. Pokud nemáte nějakou s víkem, tak vložte mísu do plastového sáčku. Nechte při pokojové teplotě kynout jednu hodinu. Během této doby jednou přeložte. Dělá se to tak, že kraje těsta natáhnete a založíte do středu těsta. Dělat to muže přímo v míse kolem dokola.

4. Po hodině si malinko naolejujte linku a těsto roztáhněte na přibližný čtverec. Složte a utahováním srolujte do tvaru šišky. Ošatku si pomoučněte žitnou moukou a šišku těsta vložte spojem nahoru. Můžete těsto nechávat kynout iv cedníku, který vyložíte utěrkou a pomoučníte ji. Po vyklopení bude spoj vespod a při pečení se nebude rozmotávat. Ošatku dejte opět do sáčku a nechte kynout jednu hodinu. Přibližně po dvaceti minutách si dejte rozpálit troubu i s pečícím kamenem a plechem na vodu. Pokud budete péci na plechu, tak můžete nahřívat později. Trouba musí dosáhnout minimální teploty 250 °C .

5. Vykynutý chleba, který už kompletně vyplnil ošatku, opatrně vyklopte na sázecí lopatu. Tu si poprašte hrubou nebo kukuřičnou moukou. Chleba po ní lépe sklouzne. Pokud pečete na plechu, tak je důležité vůbec ho nevytahovat ven. Rychle se ochlazuje a chléb by vám po obvodu praskl. Připravte si cca 200 ml horké vody z konvice, žiletku a sázecí lopatu. Teď už to půjde velmi rychle. Hlavně POZOR na páru!

6. Chleba si vyklopte na lopatu, nařízněte, pokud tedy chcete a rychle ho sešoupněte na kámen či plech do trouby. Do spodního plechu na dně trouby nalijte vodu a rychle zavřete troubu. Minutku si nastavte na 15 minut. 

7. Poté stáhněte teplotu na 190 - 200 °C . Vytáhněte plech na vodu a dopečte 30 minut.

8. Chladit nechte na mřížce. Nekrájejte teplý chléb! Střídka by se vám srazila.
Z uvedených surovin připravíte bochník o váze 1200 g.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: http://www.pazitka.cz/ostatni/domaci-kminovy-chleba-z-drozdi/

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní výrobky Emile Henry nebo na další podobné produkty

Doplňkové parametry

Kategorie: TOP značky
Záruka: 10 let
Typ produktu: Forma na chléb
EAN: 3289313455074

Keramická forma Emile Henry na pečení chleba

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
R Avatar autora | 4.12.2019
Velká spokojenost , forma splnila to co jsem požadovala .
5
H Avatar autora | 14.6.2019
Funkční a také krásná forma, doporučuji.

Tradice francouzské společnosti Emile Henry sahá až do roku 1850. Již 6 generací si vzájemně předává rodinné dědictví a zkušenosti při výrobě unikátní keramiky. Každý kus je ručně vyroben a pečlivě opracován. Keramika Emile Henry je pálena ze speciální hlíny, výrobky jsou opatřeny jedinečnou paletou barev a mají nádherný francouzský design. V sortimentu najdete například zapékací mísy, formy na koláče - quiche, pekáče, misky na Creme Brulee, ale také hrnce, talíře, džbány a další doplňky do kuchyně a na jídelní stůl. 

VYBÍREJTE I PODLE TYPU:

Param_brand_hrnce_EHParam_brand_zapekaci_misy_EHParam_brand_formy_EHParam_brand_misky_EHParam_brand_talire_EHParam_brand_dozy_EHParam_brand_doplnky_EHParam_brand_pomucky_EH