Domácí pekárna na chleba BBM800BSS Smart Sage

Kód: SAGE41006997
Značka: Sage
7 999 Kč
Vyprodáno

Domácí pekárna na chleba Sage obsahuje velký LCD displej, ochranu proti přerušení napájení, 13 přednastavených programů se 3 stupni propečenosti kůrky a 9 vlastních možností nastavení, odložený start. Na chléb o hmotnosti 250 g - 1,25 kg. Automatické přidání oříšků, ovoce atd. Hnětací hák je skládací - v chlebu nevzniká otvor. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

POPIS

Domácí pekárna na chleba BBM800BSS Smart Sage

Inteligentní domácí pekárna na chléb BBM800BSS Smart od výrobce Sage upeče chléb za vás v době, kterou si určíte. Sama přidá oříšky nebo sušené ovoce v tu správnou chvíli. Unikátní hnětací hák, který se před koncem pečení složí, aby v chlebu nevznikl otvor, vypracuje těsto tak, že váš domácí chléb bude vždy vypadat dokonale. Pekárna na chleba je opatřena velkým modře podsvíceným LCD displejem. Je zde 60minutová ochrana proti přerušení napájení. Díky tomu se pekárna při výpadku elektrického proudu po obnově znovu zapne a pokračuje dál v pečení.

Obsahuje 13 přednastavených programů, kde u každého můžete zvolit ze 3 stupňů propečenosti kůrky. Navíc je zde ještě 9 vlastních možností nastavení, které si můžete uložit. Mezi základní programy patří: základní chléb, celozrnný chléb, bezlepkový chléb, rychlé pečení (max. 2 hodiny), křupavý bochník, těsto na chléb, těsto na pizzu, těsto na těstoviny, pouze pečení, program na marmelády. Je zde možnost odloženého startu. Vhodná je tato pekárna na chléb o hmotnosti 250 g - 1,25 kg

SPECIFIKACE

Výška: 35 cm

Šířka: 25 cm

Hloubka: 40 cm

Příkon: 830 W

Kapacita nádoby: 250 g - 1,25 kg

Počet programů: 13

Materiál: kartáčovaná ocel

Barva: stříbrná

Příslušenství: hnětací hák s funkcí složení, hák na marmeládu

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Domácí pekárna je vybavena velkým LCD displejem a ochranou proti přerušení napájení.

Obsahuje 13 přednastavených programů s 3 možnostmi propečenosti kůrky a 9 vlastních nastavení, které si můžete uložit.

Pekárna sama přidá oříšky, ovoce atd. v ten pravý čas.

Hnětací hák se před pečením složí, aby nevznikl v chlebu otvor. 

Vhodné pro přípravu chleba o hmotnosti 250 g - 1,25 kg.

Celozrnný chléb

RECEPT NA CELOZRNNÝ CHLÉB

Ingredience

3 hrnky (708 ml) teplé (ne horké )vody, 1 lžíce sušeného droždí, 1 lžíce cukru, 1 lžíce rostlinného oleje (např. slunečnicový, řepkový), 1 lžíce octa, 3 hrnky (375 g) hladké pšeničné nebo hladké špaldové mouky, 2,5 až 3 hrnky (324 - 389 g) hrnky celozrnné pšeničné mouky, 1 až 1,5 lžíce soli, oříšky, semínka podle chuti

Postup

1. Ve velké míse smíchejte teplou vodu, droždí a cukr. Voda nesmí být horká, spíše tělesné teploty, aby neznehodnotila droždí. Počkejte pár minut, dokud neuvidíte, že droždí je aktivní a vytváří bubliny na povrchu, potom přidejte ocet a olej.

2. Přidávejte hrnek po hrnku hladkou mouku, mezi každým hrnkem pořádně zamíchejte těsto. Teď přidávejte celozrnnou mouku a sůl, opět postupně, důkladně míchejte mezi každým přidáním. Toto těsto bude velmi řídké, kašovité a lepivé. Přidejte semínka, ořechy nebo co máte rádi. Můžete zkusit i bylinky, sušená rajčata, česnek nebo osmaženou cibulku. 

3. Přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě kynout okolo 30 - 40 minut, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

4. Předehřejte troubu na 185 °C. Pomocí stěrky přesuňte těsto do formy na chléb (těsto vám vyjde na 2 bochníky). Povrch ještě posypejte semínky a dejte péct přibližně na 50 minut, dokud není chléb na povrchu zlatohnědý. Že je chleba hotový, poznáte také na první pohled jednoduše tak, že se odchyluje od stěn formy a vzniká po obvodu malá skulina. Jakmile chléb vyndáte z trouby, můžete jej hladce vysunout na mřížku, kde krásně vychladne, aniž by se zapařil. Pro kontrolu, zda je chléb již upečený, zaklepejte na spodek chleba, měl by znít dutě.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: https://kitchenette.cz/clanek/73-celozrnny-chleb-bez-hneteni
 

RECEPT NA DOMÁCÍ KMÍNOVÝ CHLÉB

lngredience

200 g žitné mouky (může být i celozrnná), 300 g pšeničné chlebové mouky, 200 g pšeničné hladké mouky (může být i celozrnná nebo špaldová), celý kmín (asi 15 g), 15 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru (nebo medu, melasy, ...), 490 ml vody (můžete zkusit i pivo, syrovátku), 15 g soli

Domácí kmínový chléb

Postup

1. V míse od kuchyňského robota si rozdrobte kvasnice. Pokud nemáte robota, budete hníst těsto ručně. Přidejte cukr a vidličkou rozmíchejte do řídké kašičky. Smíchejte s vodou a metličkou dobře promíchejte.

2. Dále přisypte vše ostatní z receptu. Robot zapněte na nízkou rychlost a nechte hníst 10 minut. Pokud použijete domácí pekárnu, tak nechte hníst 30 minut a těsto poté vyjměte. 

3. Propracované a lepkavé těsto si dejte ideálně do plastové misky vymazané lžičkou oleje. Pokud nemáte nějakou s víkem, tak vložte mísu do plastového sáčku. Nechte při pokojové teplotě kynout jednu hodinu. Během této doby jednou přeložte. Dělá se to tak, že kraje těsta natáhnete a založíte do středu těsta. Dělat to muže přímo v míse kolem dokola.

4. Po hodině si malinko naolejujte linku a těsto roztáhněte na přibližný čtverec. Složte a utahováním srolujte do tvaru šišky. Ošatku si pomoučněte žitnou moukou a šišku těsta vložte spojem nahoru. Můžete těsto nechávat kynout iv cedníku, který vyložíte utěrkou a pomoučníte ji. Po vyklopení bude spoj vespod a při pečení se nebude rozmotávat. Ošatku dejte opět do sáčku a nechte kynout jednu hodinu. Přibližně po dvaceti minutách si dejte rozpálit troubu i s pečícím kamenem a plechem na vodu. Pokud budete péci na plechu, tak můžete nahřívat později. Trouba musí dosáhnout minimální teploty 250 °C .

5. Vykynutý chleba, který už kompletně vyplnil ošatku, opatrně vyklopte na sázecí lopatu. Tu si poprašte hrubou nebo kukuřičnou moukou. Chleba po ní lépe sklouzne. Pokud pečete na plechu, tak je důležité vůbec ho nevytahovat ven. Rychle se ochlazuje a chléb by vám po obvodu praskl. Připravte si cca 200 ml horké vody z konvice, žiletku a sázecí lopatu. Teď už to půjde velmi rychle. Hlavně POZOR na páru!

6. Chleba si vyklopte na lopatu, nařízněte, pokud tedy chcete a rychle ho sešoupněte na kámen či plech do trouby. Do spodního plechu na dně trouby nalijte vodu a rychle zavřete troubu. Minutku si nastavte na 15 minut. 

7. Poté stáhněte teplotu na 190 - 200 °C . Vytáhněte plech na vodu a dopečte 30 minut.

8. Chladit nechte na mřížce. Nekrájejte teplý chléb! Střídka by se vám srazila.

Z uvedených surovin připravíte bochník o váze 1200 g.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: http://www.pazitka.cz/ostatni/domaci-kminovy-chleba-z-drozdi/

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Sage nebo na podobné produkty.

Doplňkové parametry

Kategorie: Domácí pekárny
Záruka: 2 roky
Typ produktu: Domácí pekárna
EAN: 9312432028561

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

✅ Sage je prémiový výrobce kuchyňských spotřebičů
✅ Člen skupiny Breville Groupe
✅ Inovativní přístup, uživatelsky přitažlivé výrobky
✅ Vysoká kvalita, dlouhá životnost, komfort
✅ V sortimentu jsou např. grily, kávovary a mlýnky na kávu, odšťavňovače, kuchyňské roboty, mixéry, mikrovlnné trouby, topinkovače, varné konvice, domácí pekárny atd. 

  sage logo

Společnost Sage patří do skupiny Breville Groupe. Základní strategií této skupiny je vývoj a prodej malých kuchyňských spotřebičů, které vynikají kvalitou, dlouhou životností a uživatelským komfortem. Breville je hlavní značkou společnosti, ale na různých trzích má řadu dalších lokální značek a značkových partnerů, které pomáhají při plnění obchodní strategie. Pro Evropu je skupinou podporována vlastní značka Sage, která se nyní stává celoevropsky podporovanou. Produkty značky Breville se prodávají ve více než 50 zemích světa. To vypovídá o spotřebitelské přitažlivosti výrobků a inovativnímu přístupu společnosti.