Čokoláda Ruby Callebaut 10 kg

Kód: CALLERUBY6
ZdarmaZdarma
Čokoláda Ruby Callebaut 10 kg
3 599 Kč / ks 36 Kč / 100 g
Skladem (1 ks)

Čokoláda Ruby Callebaut má jemnou růžovou barvu a jemně nakyslou, ovocnou chuť. Je vyrobena z rubínových kakaových bobů a neobsahuje žádná barviva ani ovocná aromata. Díky optimální tekutosti má všestranné využití. Hodí se s mangem, malinami, růžovým vínem či proseccem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

POPIS

čokoláda ruby callebautRuby čokoláda od výrobce Callebaut se prezentuje jako nový 4. druh čokolády (bílá, mléčná, hořká čokoláda). Má krásnou, jemně růžovou barvu, její chuť je ovocná a jemně nakyslá, připomíná chuť jogurtu. Je vyrobena čistě z rubínového kakového bobu, neobsahuje tedy ovocná aromata ani barviva. Díky optimální tekutosti má všestranné využití. Využijete ji na přípravu různých krémů, polev na donuty, výrobu pralinek, různé čokoládové dekorace apod.

Čokoláda se skvěle kombinuje s mangem, jahodami, malinami, juzu, mascarpone, proseccem, růžovým vínem, whisky, různými oříšky, kávou, bylinkami jako máta, levandule nebo rozmarýn. Nakombinovat ji ale můžete i s ingrediencemi, které byste nečekali - například s wasabi, kaviárem, sýrem Gorgonzola či Camembert.

UPOZORNĚNÍ: Při vysokých letních teplotách negarantujeme, v jakém stavu vám čokoláda přijde. Čokoláda se totiž při vysokých teplotách rozpouští.

SPECIFIKACE

Složení: Cukr, kakaové máslo, sušené odtučněné mléko, plnotučné sušené mléko, kaková hmota, emulgátor: E322 - sójový lecitin, regulátor kyselosti: kyselina citrónová, přírodní vanilkové aroma

(47,3 % kakaová sušina, 35,9 % kakaové maslo, 26,4 % mlieko)

Alergeny: Obsahuje mléko (laktózu) a sóju (sójový lecitin), může obsahovat stopy ořechů.

Hmotnost: 10 kg

Tekutost: standardní 3 z 5

Země původu: Belgie

NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pro 100 gramů)

Kalorie: 2358 kJ / 564 kcal

Tuky: 35,9 g z toho nasycené mastné kyseliny: 21,5 g

Sacharidy: 49,7 g z toho cukry: 48,6 g

Vláknina: 0,7 g

Bílkoviny: 9,3 g

Sůl: 0,26 g

JAK SKLADOVAT ČOKOLÁDU?

Pokud se čokoláda Ruby skladuje nesprávně, může ztratit svou krásnou barvu a ovocnou chuť. Čokoládu skladujte na temném, chladném a suchém místě. Používejte vzduchotěsné balení a chraňte před světlem. Ideální teplota na skladování je 12°C.

Používání čokolády ve stroji na temperování i po dobu několika dní nemá na její barvu a chuť žádný vliv. Zabezpečte ale nepřetržité míchání, aby se kakaové máslo neoddělilo od kakaové sušiny. Při rozpouštění čokolády nesmí teplota překročit 40 - 50°C, neboť by došlo k jejímu znehodnocení - ztrátě ovocné chuti či barvy.

JAK PRACOVAT S RUBY ČOKOLÁDOU CALLEBAUT?

 

Jak se zrodil rubínově červený kakový bob?

Jeden šikovný odborník z firmy Callebaut zjistil, že unikátní složky, které se přirozeně v kakaových bobech vyskytují, poskytují výjimečnou červeno-růžovou barvu a ovocnou chuť. Ve spolupráci s Univerzitou Jacobs v Německu se pak přišlo na to, že za to mohou prekurzory specifického typu kakaového bobu: rubínové kakaové boby.

Trvalo dlouhé roky, než se výzkumníkům podařilo najít ten nejlepší způsob zpracování kakaového bobu během procesu výroby čokolády. Dnes odborníci z  Callebaut jemně vyladili recept rubínové čokolády pro šéfkuchaře, kteří s ní vyrábějí nezapomenutelné chuťové variace.

Kakaovým bobům v rubínové barvě se daří v zemích, kde se kakao běžně pěstuje, například Brazílie nebo Ekvádor. Ani jeden z rodu či původu neurčuje kvalifikaci kakaového bobu jako právě rubínové kakaové boby. Jde o přirozený výskyt prekurzorů, které vyvolávají rubínovou barvu a chuť po ovoci. Čokoláda Ruby tak neobsahuje žádná barviva či ovocné příchutě.

Koupí této čokolády podporujete rubínové kakaovníky. Společnost Callebaut® spolupracuje s nadací Cocao Horizons, která podporuje řemeslnou zručnost a podnikání mezi čokoládovými farmami. Soustředí se na vzdělávací programy, finance, které motivují farmáře, aby zlepšili kvalitu a výnosy svých plodin a nakonec jim umožnili zlepšit své živobytí.

TOPINKA SE SÝREM ROQUEFORT A ČOKOLÁDOU RUBY

hrianska so syrom Roquefort a čokoládou Ruby

Ingrediencie:

400 g chléb na topinky, 100 g čokolády Ruby Callebaut, 500 g sýru Roquefort

Postup:

1. Z chleba na topinky vytvořte kruhy s průměrem 4 cm a opečte na suché pánvi. Nechte je vychladnout a dejte stranou.

2. Čokoládu roztopte, rozlijte na plech vyložený papírem na pečení na tloušťku čokolády 4 mm. Vykrojte kruh pomocí okrouhlé vykrajovačky s průměrem 4 cm a dejte ztuhnout do ledničky.

3. Ze sýra si také připravte kolečka s průměrem 4 cm.

4. Na opečenou topinku položte kroužek čokolády a na to sýr Roquefort.

Donuty s čokoládou Ruby Callebaut

donuty s ruby cokoladou

Ingrediencie: 

75 g másla, 115 g cukr krystal, 1 vajíčko velikosti L, 650 g mouky, 350 g mléka, 30 g droždí, 2 g soli, 500 g čokolády Ruby Callebaut

Postup: 

1. Změknuté máslo smíchejte s cukrem a vajíčkem, přidjte prosetou mouku se solí, teplé mléko (ne horké!) droždí a pořádně zpracujte na hladké, nelepivé těsto.

2. Těsto vložte do mísy, zakryjte utěrkou a nechte vykysnout v teple, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

3. Vykynuté těsto vyválejte na tloušťku 1 cm a vykrajujte z něj okrouhlé tvary, v jejichž středu vykrojte ještě menší dírku. Nechte kynout dalších 30 minut. 

4. Předehřejte slunečnicový olej na 175-180°C a osmažte z každé strany dozlata. Usmažené kousky pokládejte na papírové utěrky, aby absorbovaly tuk.

5. Poleva: čokoládu rozehřejte a donuty namáčejte z jedné strany. Když budete donat vyndavat z čokolády, trochu protřepte rukou do stran, aby čokoláda rychleji ztuhla.

Zdroj receptu a fotiek callebaut.com

ČOKOLÁDA A JE JÍ VLIV NA ZDRAVÍ

Kvalitní vysokoprocentní čokoláda (alespoň 70 % obsahu kakaa) snižuje krevní tlak, působí pozitivně na srdce a cévy, jako prevence infarktu, snižuje cholesterol a srážlivost krve, prokrvuje tělo. Čokoláda obsahuje antioxidanty, které působí jako prevence rakoviny. Také obsahuje hořčík, draslík, fosfor, železo, vápník, měď, fluor. Čokoláda povzbuzuje, zlepšuje psychiku, zmírňuje úzkost, má příznivý vliv na činnost mozku, zlepšuje pozornost, snižuje únavu, chrání před artritidou a různými alergiemi. Navíc má afrodiziakální účinky. Čokoládu je však nutné konzumovat v přiměřeném množství. Doporučujeme 10 g čokolády denně.

---Název obrazku---

DRUHY ČOKOLÁDY

Hořká čokoláda obsahuje vysoký podíl kakaa. Hořká čokoláda musí obsahovat minimálně 35 % kakaové sušiny (za kvalitní čokoládu se považuje ta s minimálně 50 % kakaových přísad). Hořká čokoláda obsahuje pouze kakaovou sušinu, kakaovou hmotu a cukr. Doporučujeme čokoládu z kvalitních kakaových bobů s alespoň 70 % kakaa. Vysokoprocentní tmavá čokoláda je skvělá nejen na přímou konzumaci, ale také na čokoládové polevy, na horkou čokoládu, na čokoládové fondue a na pečení čokoládových dezertů (např. dort Sachr, brownies). 

Mléčná čokoláda obsahuje kakaové máslo, kakaovou hmotu, cukr a mléko (sušené nebo kondenzované). Minimální obsah kakaové sušiny je 25 % (kvalitní mléčná čokoláda by měla mít aspoň 30 % kakaových přísad a min. 15 - 25 % mléka). V EU musí být obsah pevných složek kakaa v mléčné čokoládě alespoň 35 %. Mléčná čokoláda má jemnější chuť než hořká čokoláda a je oblíbená při přípravě čokoládové pěny, čokoládových sušenek (cookies), využijete ji i na čokoládovou fontánu, krémy a polevy.

Bílá čokoláda je tvořena kakaovým máslem (bez pevných kakaových přísad), mlékem (kondenzovaným nebo sušeným) a cukrem. Obsah kakaového másla musí být nejméně 20 % (kvalitní bílá čokoláda má však aspoň 25 % kakaového másla a 25 % mléka). Jelikož bílá čokoláda neobsahuje kakaový prášek, tak se v podstatě ani nejedná o čokoládu, ale označuje se tak však díky kakaovému máslu. Bílá čokoláda je sladší než hořká a mléčná čokoláda. Využijete ji při přípravě sladkých dezertů, čokoládových polev, krémů atd.

Doplňkové parametry

Kategorie: Callebaut
Typ produktu: Ruby
Balení: 10 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: