Čokoláda Gold Callebaut 2,5 kg

Kód: CALLEGOLD5
1 199 Kč / ks 480 Kč / 1 kg
Brzy skladem

Nová čokoláda Gold Callebaut má intenzivní vyváženou karamelovo-čokoládovou chuť s bohatými máslovo-smetanovými tóny a jemnou špetkou soli. Jde o bílou čokoládu s karamelem, má tedy karamelovou barvu se zlatým nádechem. Má ideální tekutost a využijete ji na polevy, krémy, pralinky, ganache či čokoládové peny a zmrzliny. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

POPIS

gold callebaut cokolada c

Zlatá čokoláda od výrobce Callebaut je vyrobena z výběrových surovin jako je pálený karamelizovaný cukr a mléko. Má intenzivní karamelovo-mléčnou chuť a karamelovou barbu se zlatým odleskem. Skvěle se doplňuje se smetanou jako je ganache, čokoládovými krémy či praženými oříšky, například lískovými.

UPOZORNĚNÍ: Při vysokých letních teplotách negarantujeme, v jakém stavu vám čokoláda přijde. Čokoláda se totiž při vysokých teplotách rozpouští.

SPECIFIKACE

Složení: obsah kakaa 30,4 %, mléko 28,3 %, tuk 37,1 % z toho mléčný tuk 6,7 %, kakaové máslo, cukr, sušené plnotučné mléko, laktóza (mléčný cukr), sušená syrovátka, sušené odstředěné mléko, karamelizovaný cukr 2 %, emulgátory sójový lecitin, přírodní vanilkové aroma, sůl

Alergeny: Obsahuje mléko (laktózu) a sóju (sójový lecitin), může obsahovat stopy ořechů.

Hmotnost: 2,5 kg

Země původu: Belgie

NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY

Nutriční hodnoty na 100 g výrobku

Energetická hodnota: 2388 kJ / 571 kcal

Tuky: 37 g z toho nasycené mastné kyseliny: 23 g

Sacharidy: 51 g z toho cukry: 50 g

Vláknina: 0 g

Bílkoviny: 8 g

Sůl: 0,51 g

JAK SKLADOVAT ČOKOLÁDU?

Pokud se čokoláda Gold skladuje nesprávně, může ztratit svou krásnou barvu a ovocnou chuť. Čokoládu skladujte na temném, chladném a suchém místě. Používejte vzduchotěsné balení a chraňte před světlem. Ideální teplota na skladování je 12°C.

Používání čokolády ve stroji na temperování i po dobu několika dní nemá na její barvu a chuť žádný vliv. Zabezpečte ale nepřetržité míchání, aby se kakaové máslo neoddělilo od kakaové sušiny. Při rozpouštění čokolády nesmí teplota překročit 40 - 50°C, neboť by došlo k jejímu znehodnocení - ztrátě ovocné chuti či barvy.

ČOKOLÁDA A JE JÍ VLIV NA ZDRAVÍ

Kvalitní vysokoprocentní čokoláda (alespoň 70 % obsahu kakaa) snižuje krevní tlak, působí pozitivně na srdce a cévy, jako prevence infarktu, snižuje cholesterol a srážlivost krve, prokrvuje tělo. Čokoláda obsahuje antioxidanty, které působí jako prevence rakoviny. Také obsahuje hořčík, draslík, fosfor, železo, vápník, měď, fluor. Čokoláda povzbuzuje, zlepšuje psychiku, zmírňuje úzkost, má příznivý vliv na činnost mozku, zlepšuje pozornost, snižuje únavu, chrání před artritidou a různými alergiemi. Navíc má afrodiziakální účinky. Čokoládu je však nutné konzumovat v přiměřeném množství. Doporučujeme 10 g čokolády denně.

---Název obrazku---

DRUHY ČOKOLÁDY

Hořká čokoláda obsahuje vysoký podíl kakaa. Hořká čokoláda musí obsahovat minimálně 35 % kakaové sušiny (za kvalitní čokoládu se považuje ta s minimálně 50 % kakaových přísad). Hořká čokoláda obsahuje pouze kakaovou sušinu, kakaovou hmotu a cukr. Doporučujeme čokoládu z kvalitních kakaových bobů s alespoň 70 % kakaa. Vysokoprocentní tmavá čokoláda je skvělá nejen na přímou konzumaci, ale také na čokoládové polevy, na horkou čokoládu, na čokoládové fondue a na pečení čokoládových dezertů (např. dort Sachr, brownies). 

Mléčná čokoláda obsahuje kakaové máslo, kakaovou hmotu, cukr a mléko (sušené nebo kondenzované). Minimální obsah kakaové sušiny je 25 % (kvalitní mléčná čokoláda by měla mít aspoň 30 % kakaových přísad a min. 15 - 25 % mléka). V EU musí být obsah pevných složek kakaa v mléčné čokoládě alespoň 35 %. Mléčná čokoláda má jemnější chuť než hořká čokoláda a je oblíbená při přípravě čokoládové pěny, čokoládových sušenek (cookies), využijete ji i na čokoládovou fontánu, krémy a polevy.

Bílá čokoláda je tvořena kakaovým máslem (bez pevných kakaových přísad), mlékem (kondenzovaným nebo sušeným) a cukrem. Obsah kakaového másla musí být nejméně 20 % (kvalitní bílá čokoláda má však aspoň 25 % kakaového másla a 25 % mléka). Jelikož bílá čokoláda neobsahuje kakaový prášek, tak se v podstatě ani nejedná o čokoládu, ale označuje se tak však díky kakaovému máslu. Bílá čokoláda je sladší než hořká a mléčná čokoláda. Využijete ji při přípravě sladkých dezertů, čokoládových polev, krémů atd.

Doplňkové parametry

Kategorie: Callebaut
Typ produktu: Gold
Balení: 2,5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
AP Avatar autora | 19.3.2020
Naprostá spokojenost :-)