Černý čaj Prince Vladimir Kusmi Tea 20 sáčků

Kód: KUSMIPRIN20S
289 Kč / balení 14 Kč / 1 ks
Skladem (2 balení)

Čínský černý čaj Prince Vladimir obsahuje 20 mušelínových sáčků s čajovou směsí. Sáčky jsou ručně šity, neobsahují lepidlo ani kovové sponky, chuť čaje tedy není negativně ovlivněna. Čaj tvoří směs čínských černých čajů, citrusů, koření a vanilky. Obsahuje kofein.

Jak připravit sypaný čaj? Máme pro vás návod včetně doporučených teplot a doby louhování podle typu čaje.

Bannery_recepty_short_description_čaj

Detailní informace

Detailní popis produktu

POPIS

Černý čaj Prince Vladimir z řady Russian Blends (ruské čajové směsi) od výrobce Kusmi Tea obsahuje 20 mušelínových sáčků. Každý sáček obsahuje 2 g čajové směsi. Jemné mušelínové sáčky jsou ručně šity, nejsou bělené, neobsahují lepidlo ani kovové sponky, není tedy negativně ovlivněna chuť čaje Jedná se o směs černých čínských čajů. Tento čaj je ochucen vanilkou, kořením a citrusy, což mu dodává citrusovou chuť s tóny koření.

sypaný černý čaj

SPECIFIKACE

Typ čaje: černý

Doba louhování: 3 - 4 minuty

Teplota zalití: 90 °C

Forma: 20 jednotlivě balených mušelínových sáčků v krabičce

Obsah 1 sáčku: 2 g

Hmotnost balení: 44 g

NÁVOD NA PŘÍPRAVU ČERNÉHO ČAJE

Na 1 šálek černého čaje zalijte 1 čajovou lžičku (2 - 3 g) čajové směsi vodou o teplotě 90 °C a louhujte 4 - 5 minut.

 

černý čaj a jeho účinky na zdravíČERNÝ ČAJ A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVÍ

Černý čaj prochází delší oxidací (fermentace = kvašení) než zelený čaj, a proto má silnější vůni, kterou si udrží několik let. Po sklizni se čajové lístky nechají nejprve zavadnout pomocí proudění vzduchu. Poté se lístky zpracují (drcením, řezáním nebo stočením) a nechají se oxidovat (úroveň oxidace určuje kvalitu čaje - čím delší oxidace, tím kvalitnější čaj a jemnější chuť). Následně se čajové lístky suší, aby se zabránilo další oxidaci. 

Černý čaj má blahodárné účinky na zdraví. Snižuje krevní tlak, podporuje imunitní systém, působí jako prevence některých onemocnění (rakovina, cukrovka), má antivirové účinky, podporuje metabolismus, napomáhá spalování tuků, snižuje riziko vzniku aterosklerózy, srdečního infarktu a mozkové mrtvice, má pozitivní vliv na trávicí soustavu, zlepšuje průtok krve a snižuje hladinu cholesterolu v krvi, podporuje zdraví kostí, zpomaluje stárnutí pokožky, zabraňuje vzniku vrásek a ztrátě elasticity pokožky. Navíc pomáhá v boji proti stresu, snižuje bolest hlavy, potlačuje únavu, zvyšuje koncentraci a výkonnost.

 

černý čaj Kusmi tea

DRUHY ČERNÉHO ČAJE

Mezi nejznámější odrůdy černého čaje patří Earl Grey a Darjeeling. Čaj Earl Grey je oblíbená směs černého čaje s příchutí bergamotu. Má silnou chuť a pro její zmírnění čaj můžete podávat s mlékem. Čaj Darjeeling je označován jako tzv. „šampaňské mezi čaji“ a vyniká nevtíravou muškátovou chutí a nádhernou vůní. 

KDY A JAK ČASTO PÍT ČERNÝ ČAJ?

Černý čaj můžete pít denně například místo kávy. Jelikož černý čaj obsahuje kofein, doporučujeme ho pít ráno (vzpruží vás do nového dne). Upozorňujeme však, že černý čaj má diuretické účinky (močopudné -> odvodňuje), a proto to s jeho pitím nepřehánějte. Bohatě postačí šálek černého čaje denně, který je vhodné zapít sklenicí vody (tak jako u kávy).

SLADIT NEBO NESLADIT ČAJ?

Čaj si nejlépe vychutnáte neslazený. Jedině tak můžete vnímat naplno jeho chuť, vůni a pití čaje se pro vás stane opravdovým zážitkem plným vjemů. 

čaje Kusmi tea

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ ČAJE

1. Nesprávná teplota vody při zalití čaje - černý čaj vyžaduje teplotu 90 °C, při teplotě vyšší má hořkou chuť, při příliš nízké teplotě má čaj vodovou chuť.

2. Nesprávná doba louhování - černý čaj louhujte 4 - 5 minut, při delším louhování než 4 minuty je výsledkem hořká chuť a tmavá barva a čaj bude mít spíše uklidňující účinky, než povzbudivé.

3. Nesprávná dávka čaje - na jeden šálek černého čaje použijte 2 - 3 g čaje, doporučujeme přesně odvážit.

 

VANILKA

Vanilka je popínavá orchidej pocházející z Mexika. Nyní se pěstuje zejména na Madagaskaru, na Zanzibaru, na Srí Lance, ve  Francouzské Polynésii, na Bahamách, na Sychelách. Vanilkové lusky (tobolky) se sklízí zralé (mají zelenou barvu). Čerstvé nemají žádnou vůni ani chuť. Lusky musí nejprve projít složitým procesem fermentace (kvašení) a sušením. Výsledný produkt je velmi drahý nejen kvůli tomuto náročnému procesu, ale také kvůli umělému opylování. Vanilku využijete při vaření a pečení (pudingy, zmrzlina, krémy, vanilkový cukr, vanilkové rohlíčky, Creme Brulee). Hodí se také k mořským plodům a rybám. 

Vanilka má protiplísňové a protizánětlivé vlastnosti, pomáhá tedy při léčbě plísní a ekzémů, povzbuzuje, uklidňuje nervy, působí proti únavě, má afrodiziakální účinky, pomáhá při nespavosti, proti depresím, při nechutenství, příznivě působí na srdce a regeneruje pokožku. 

PRAKTICKÉ RADY

Uchovávejte na suchém chladném místě, do teploty 25 °C.

Čaje připravujte podle následující tabulky.

Typ čaje

  • Bílé čaje
  • Japonské zelené čaje
  • Čínské zelené čaje
  • Oolong
  • Darjeeling
  • Černé čaje
  • Bylinné čaje

Teplota vody

  • 75°C
  • 71°C
  • 75°C
  • 96°C
  • 91°C
  • 100°C
  • 100°C

Doba louhování

  • 2 - 3 minuty
  • 1 - 2 minuty
  • 2 - 3 minuty
  • 4 - 5 minut
  • 4 - 5 minut
  • 4 - 5 minut
  • 5 minut
 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čaje
EAN: 3585803000053

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: