Udon nudle s hovězím masem

Asijskou kuchyni milujeme a proto vám přinášíme další skvělý recept, který doporučujeme vyzkoušet! Tentokrát to není sushi, ale udon nudle s hovězím masem, které jsou hotové do půl hodiny a z množství ingrediencí v receptu se nají čtyřčlenná rodina.

Ingredience:

Udon nudle

  • 400 g hovězího masa – roštěná
  • 100 ml sezamového oleje
  • 6 stroužků česneku
  • 2 ks jarní cibulky – nať
  • sójová omáčka Kikkoman
  • 150 g udon nudlí
  • 1 pakchoi
  • 2 cibule
  • 1 červená paprika
  • světlý sezam

Postup:

  1. Nudle uvařte doměkka a zchlaďte v ledové vodě. Hovězí maso a papriku nakrájejte na tenké nudličky. Cibuli nakrájejte nahrubo a česnek na plátky.
  2. Pakchoi umyjte a rozdělte listy od stvolu, vše pokrájejte na nudličky.
  3. Na rozpálené pánvi orestujte hovězí maso s trochou sezamového oleje. Pak přidejte cibuli a papriku, chvíli restujte a přidejte tvrdší část pakchoi ( stvoly ).
  4. Nakonec orestujte i krátce česnek, přilijte 2 lžíce sojové omáčky Kikkoman (ideální na sushi) a přidejte nudle s listy pakchoi. Několikrát vše prohoďte a posypte lžičkou sezamového semínka.