Sushi ze supermarketu: ano nebo ne?

Sushi zabalené v plastové krabičce, tak jak ho známe i z klasických sushi rozvozů či sushi restaurací v případě, že chceme sushi s sebou. Dost možná jste na takto zabalené sushi narazili i v supermarketech, kde přímo vybízí, abyste si ho koupili na odpolední svačinu. Otázkou ale je, zda je toto krabičkové sushi opravdu kvalitní a čerstvé? Sepsali jsme pro vás malý přehled.

1) Vždy čerstvé

Sushi

Sushi by NIKDY nemělo být skladováno v lednici a správně se konzumuje ihned po přípravě, kdy si udržuje pokojovou teplotu. Základem sushi je čerstvost a ta nám v krabičkách ze supermarketů jaksi schází..

2) Skladování

Sushi trpí už samotným převozem do obchodu (často se vozí až ze zahraničí), kde je navíc několik hodin skladováno a následně vystaveno v chladící části pod umělým světlem, které sushi rozhodně nesvědčí. Představte si cestu, kterou musí urazit samotná ryba, poté hotové sushi a připočtěte navíc i čas v supermarketu, kde bývá krabička sushi v regálu minimálně jeden den, než si ho někdo koupí. V případě bezmasého sushi, které neobsahuje čerstvou rybu, bývá trvanlivost až týden.

3) Rýže

Pokud jste někdy připravovali domácí sushi, jistě víte, že příprava sushi rýže může být velmi obtížná. Sushi rýže musí být především kyprá a lepivá, rozhodně ne rozvařená nebo tvrdá. Právě s tvrdou rýží se můžete setkat v sushi, které není čerstvé a rýže začne být suchá, což by vám mohlo zkazit chuťový zážitek.

4) Výsledek?

Nikomu samozřejmě nelze diktovat, které sushi by si měl koupit a které naopak už ne. Přesto zastáváme názor, že sushi by mělo být luxusním pokrmem a proto doporučujeme vybírat kvalitní a čerstvé sushi, na kterém si opravdu pochutnáte. Tedy že sushi ze supermarketu není úplně šťastnou volbou…