Příprava sushi vyžaduje základní ingredience, bez kterých se zkrátka neobejde. Jedná se o sushi rýži, řasu nori (v případě, že děláte klasické sushi rolky nebo temaki sushi), ochucený rýžový ocet, wasabi pastu a sójovou omáčku na sushi. Nepodceňujte ani ostře nabroušené nože a kvalitní bambusovou podložku na rolování sushi.
Sushi lze kombinovat s mnoha ingrediencemi, které tvoří náplň. Rozhodně doporučujeme experimentovat, ale pouze do jisté míry (párek do sushi rozhodně nedávejte!). Tentokrát jsme udělali průzkum, které sushi náplně jsou mezi nadšenci nejoblíbenější.
Co se vám bude hodit?
1) Okurka
Klasika, kterou nepohrdne snad žádný milovník sushi. Zelenina je vůbec nejvhodnější náplní do sushi, jelikož pokrm příjemně odlehčí. Obecně se doporučuje vykrojit vnitřní vodnatou část okurky, aby byly sushi rolky křupavé a dobře držely tvar.
2) Losos
Čerstvé ryby jsou pro sushi typické. Pokud nevíte, kde koupit lososa v prvotřídní kvalitě, zajděte na nákup do Makra. A jestli nejste vegetariáni, lososa si zamilujete!
3) Avokádo
Svou jemnou konzistencí okouzlí téměř každého. Hodí se jako doplňková ingredience k již zmíněnému lososu nebo jen tak samotné na přípravu maki sushi nebo nigiri sushi. Návod na nejrychlejší loupání avokáda naleznete ZDE.
4) Tuňák
Tuňák je druhou nejčastější a nejoblíbenější rybou, která se používá na výrobu sushi.
5) Krabí tyčinky
Krabí tyčinky pocházejí původem z Japonska a často se používají na přípravu pomazánek. Velmi dobře chutnají i v sushi!
6) Nakládaná ředkev
Nakládaná ředkev má žlutou barvu a nejčastěji je známá pod názvem takuwantaro nebo daikon.