Velká otázka: jaká sladká tečka se hodí ke steaku? Chce to něco lehčího, zároveň to nesmí přebít chuť steaku... Jako ideální se jeví sladkokyselé ovoce. Řešením je flambovaný ananas: lehký a přitom chutný dezert, který se naprosto perfektně hodí ke steakům. Ananas podporuje trávení a proto se díky němu budete cítit po steakových hodech příjemně.
Flambovaný ananas
Ingredience:
- 1 ananas
- 1/2 svazku máty (lze použít i bazalku)
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce třtinového cukru
- 100 ml alkoholu s obsahem vyšším než 40%
Postup:
- Z ananasu odkrojte vrchní a spodní část a pomocí nože ho oloupejte.
- Zbavte se tvrdého středu a nakrájejte ananas na plátky.
- Rozehřejte pánev a na ní nechte pomalu zkaramelizovat cukr. Až se začne rozpouštět, přidejte máslo a dobře míchejte.
- Do karamelu vyskládejte ananas a zahřívejte, dokud lehce nezměkne.
- Na závěr přilijte alkohol, zapalte a nechte postupně vyhořet. Hotový dezert doplňte nasekanou mátou.