Buffalo křidélka je jednoduchý efektní recept, který si můžete připravit doma v troubě nebo pak v rámci grilovací sezony i venku na zahradě. Zabere vám cca hodinku a půl a podle našeho receptu připravíte 4 porce. Buffalo křidélka jsou pro Američany něco jako utopenci či nakládaný hermelín, tedy česká hospodská klasika, kterou najedete na jídelním lístku "k pivu" téměř všude. Ideálně se k přípravě marinády používá omáčka Frank´s RedHot, ale v našem receptu doporučujeme alespoň tu z kajenského pepře.
Ingredience:
- 3 stroužky česneku
- 1 ½ lžíce olivového oleje
- 1 ½ lžíce jablečného octa
- 3 lžičky červené papriky
- 3 lžičky soli
- 80 ml omáčky pálivé omáčky z kajenského pepře
- 3 lžíce medu
- 1 kg kuřecích křidélek přepůlených v kloubu
Příprava:
- Na marinádu smícháme všechny ingredience v míse a dobře promícháme.
- Ochutíme čerstvě namletým pepřem.
- Ve směsi obalíme kuřecí křídla a necháme minimálně hodinu odležet.
- Předehřejeme troubu na 210°C .
- Rozprostřeme křídla na plech na pečící papír a pečeme 40 min.
- Po upečení křídla vyjmeme a slijeme přebytečný olej a potřeme marinádou.
- Teplotu v troubě zvýšíme na 230°C a pečeme dalších 30 min.
- Během pečení křídla obracíme, aby byla ze všech stran hezky propečená a lesklá.
Podáváme s pečivem, zeleninou, originálně s řapíkatým celerem a podle některých s omáčkou z modrého sýra. Stačí smíchat modrý sýr, kysanou smetanu a 2 lžíce majonézy.
Přečtěte si i jak na Vepřovou krkovičku na černém pivu s rosti.