Buffalo křidélka - jak na ně v 8 krocích?

Buffalo křidélka je jednoduchý efektní recept, který si můžete připravit doma v troubě nebo pak v rámci grilovací sezony i venku na zahradě.  Zabere vám cca hodinku a půl a podle našeho receptu připravíte 4 porce. Buffalo křidélka jsou pro Američany něco jako utopenci či nakládaný hermelín, tedy česká hospodská klasika, kterou najedete na jídelním lístku "k pivu" téměř všude. Ideálně se k přípravě marinády používá omáčka Frank´s RedHot, ale v našem receptu doporučujeme alespoň tu z kajenského pepře.

Ingredience:

Buffalo křidélka

  • 3 stroužky česneku
  • 1 ½ lžíce olivového oleje
  • 1 ½ lžíce jablečného octa
  • 3 lžičky červené papriky
  • 3 lžičky soli
  • 80 ml omáčky pálivé omáčky z kajenského pepře
  • 3 lžíce medu
  • 1 kg kuřecích křidélek přepůlených v kloubu

Příprava:

  1. Na marinádu smícháme všechny ingredience v míse a dobře promícháme.
  2. Ochutíme čerstvě namletým pepřem.
  3. Ve směsi obalíme kuřecí křídla a necháme minimálně hodinu odležet.
  4. Předehřejeme troubu na 210°C .
  5. Rozprostřeme křídla na plech na pečící papír a pečeme 40 min.
  6. Po upečení křídla vyjmeme a slijeme přebytečný olej a potřeme marinádou.
  7. Teplotu v troubě zvýšíme na 230°C a pečeme dalších 30 min.
  8. Během pečení křídla obracíme, aby byla ze všech stran hezky propečená a lesklá.

Podáváme s pečivem, zeleninou, originálně s řapíkatým celerem a podle některých s omáčkou z modrého sýra. Stačí smíchat modrý sýr, kysanou smetanu a 2 lžíce majonézy.

Přečtěte si i jak na Vepřovou krkovičku na černém pivu s rosti.