Tvarohový jahodový cheesecake

Lehoučký tvarohový jahodový cheesecake s křupavou krustou je perfektní a zamiluje si je každý. Tentokrát jsme jej vylepšili o čokoládovou omáčku. Na chuť přijdou především v létě, protože uspokojí chutě, ale není po jejich konzumaci pocit těžkosti a přeplněného žaludku jako je tomu například v případě hutných čokoládových a šlehačkových zákusků.

Ingredience na těsto:

Cheesecake

  •  200 g hladké mouky
  •  100 g másla
  • 1 vejce
  • ½ balení kypřícího prášku do pečiva
  • 40 g moučkového cukru

Náplň na  tvarohový jahodový cheesecake:

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 300 g jahod nakrájených na plátky
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 200 ml mléka
  • 1 vejce

Na omáčku:

  • 100 g čokolády
  • 1 lžíce másla
  • 150 ml vody
  • 130 g krupicového cukru

Postup:

1. Mouku nasypte do hluboké mísy. Přidejte na kousky nakrájené rozměklé máslo, vejce, moučkový cukr a prášek do pečiva a rukama vypracujte vláčné těsto.

2. Zapékací formu vymažte máslem a pak její dno i stěny pokryjte těstem.

3. Do hluboké mísy dejte tvaroh, vejce, vanilkový cukr a mléko a prošlehejte.

4. Tvarohovou náplň nalijte na těsto a dejte péct do trouby na 170 °C asi na 30 minut.

5. Pak na dort navršte nakrájené jahody a vložte ještě na 10 až 15 minut do trouby.

6. V rendlíku na středním plameni rozehřejte vodu s čokoládou a cukrem. Občas zamíchejte. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte asi 5 minut, až omáčka trochu zhoustne. Nakonec do ní vmíchejte máslo.

7. Upečený dort ozdobte čokoládovou omáčkou.