Bílá čokoláda Callebaut 28% 1 kg

Kód: CALL1W
369 Kč / ks 321 Kč bez DPH 37 Kč / 100 g
Skladem

Úžasná bílá čokoláda Callebaut 28% s vyváženou mléčnou chutí je ideální na přípravu pralinek a jiných skvělých sladkých dezertů.

Připravte si s touto bílou čokoládou mini cheesecaky s malinami.

Bannery_recepty_short_description_cokolada

Detailní informace

Detailní popis produktu

6CZ_Soja 8CZ_Ořechy 7CZ_Mléko

POPIS

Pravá bílá belgická čokoláda Callebaut 28% s vyváženou mléčnou chutí a s ideální viskozitou pro přípravu pralinek a dalších sladkých dezertů.

SPECIFIKACE

Složení: Obsah kakaové hmoty min. 28 %, cukr, sušené plnotučné mléko, kakaové máslo, emulgátor (sójový lecitin), přírodní vanilkové aroma

Alergeny: Obsahuje mléko (laktózu). Může obsahovat stopy sóji, ořechů.

Hmotnost: 1 kg

NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pro 100 gramů)

Kalorie: 2379 kJ / 569 kcal

Tuky: 36 g z toho nasycené mastné kyseliny: 22 g

Sacharidy: 55 g z toho cukry: 55 g

Bílkoviny: 6 g

Sůl: 0,21 g

mini cheesecaky s bíkou čokoládou a malinami

MINI CHEESECAKY S BÍLOU ČOKOLÁDOU A MALINAMI

Ingredience

125 g sušenek (můžete použít máslové, kakaové atd.), 60 g másla (pokojové teploty), 40 ml vroucí vody, 2 lžičky práškové želatiny, 375 g krémového sýra (pokojové tepoty, můžete použít třeba sýr značky Philadelphia), 55 g cukru krystal, 160 ml smetany (31 - 33 %), 100 g bílé čokolády (rozpuštěné a vychladlé), 250 g čerstvých malin, práškový cukr na posypání před servírováním 

Postup

1. Připravte si formu na muffiny (z uvedených ingrediencí připravíte 12 mini cheesecaků) nebo malé žáruvzdorné misky a vyložte je pečícím papírem.

2. Sušenky dejte do food processoru a zpracujte než vznikne jemná struktura. Pokud nemáte food processor dejte sušenky do sáčku a použijte paličku na maso nebo váleček na těsto. Pak přidejte rozpuštěné máslo a spojte. Pak směs dejte na dno forem a utlačte lžící. Dejte 30 minut vychladit do lednice.

3. Do malé misky dejte dvě lžíce vroucí vody. Přidejte do ní práškovou želatinu a prošlehejte, dokud nebude želatina úplně rozpuštěná. Nechte vychladnou (zhruba 5 minut). 

4. Krémový sýr s cukrem prošlehejte ručním mixérem nebo v kuchyňském robotu do hladka. Přidejte želatinu a pokračujte v mixování. Potom přidejte smetanu a šlehejte do hladka. Na závěr vmíchejte rozpuštěnou bílou čokoládu.

5. Na sušenkový základ ve formách rozložte čerstvé maliny (asi 125 g). Poté dejte do každé formy lžící krémovou směs a uhlaďte povrch. Vychlaďte v lednici přes noc nebo minimálně 6 hodin

6. Servírujte ozdobené zbytkem čerstvých malin a posypané moučkovým cukrem.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.taste.com.au

ČOKOLÁDA A JE JÍ VLIV NA ZDRAVÍ

Kvalitní vysokoprocentní čokoláda (alespoň 70 % obsahu kakaa) snižuje krevní tlak, působí pozitivně na srdce a cévy, jako prevence infarktu, snižuje cholesterol a srážlivost krve, prokrvuje tělo. Čokoláda obsahuje antioxidanty, které působí jako prevence rakoviny. Také obsahuje hořčík, draslík, fosfor, železo, vápník, měď, fluor. Čokoláda povzbuzuje, zlepšuje psychiku, zmírňuje úzkost, má příznivý vliv na činnost mozku, zlepšuje pozornost, snižuje únavu, chrání před artritidou a různými alergiemi. Navíc má afrodiziakální účinky. Čokoládu je však nutné konzumovat v přiměřeném množství. Doporučujeme 10 g čokolády denně.

---Název obrazku---

DRUHY ČOKOLÁDY

Hořká čokoláda obsahuje vysoký podíl kakaa. Hořká čokoláda musí obsahovat minimálně 35 % kakaové sušiny (za kvalitní čokoládu se považuje ta s minimálně 50 % kakaových přísad). Hořká čokoláda obsahuje pouze kakaovou sušinu, kakaovou hmotu a cukr. Doporučujeme čokoládu z kvalitních kakaových bobů s alespoň 70 % kakaa. Vysokoprocentní tmavá čokoláda je skvělá nejen na přímou konzumaci, ale také na čokoládové polevy, na horkou čokoládu, na čokoládové fondue a na pečení čokoládových dezertů (např. dort Sachr, brownies). 

Mléčná čokoláda obsahuje kakaové máslo, kakaovou hmotu, cukr a mléko (sušené nebo kondenzované). Minimální obsah kakaové sušiny je 25 % (kvalitní mléčná čokoláda by měla mít aspoň 30 % kakaových přísad a min. 15 - 25 % mléka). V EU musí být obsah pevných složek kakaa v mléčné čokoládě alespoň 35 %. Mléčná čokoláda má jemnější chuť než hořká čokoláda a je oblíbená při přípravě čokoládové pěny, čokoládových sušenek (cookies), využijete ji i na čokoládovou fontánu, krémy a polevy.

Bílá čokoláda je tvořena kakaovým máslem (bez pevných kakaových přísad), mlékem (kondenzovaným nebo sušeným) a cukrem. Obsah kakaového másla musí být nejméně 20 % (kvalitní bílá čokoláda má však aspoň 25 % kakaového másla a 25 % mléka). Jelikož bílá čokoláda neobsahuje kakaový prášek, tak se v podstatě ani nejedná o čokoládu, ale označuje se tak však díky kakaovému máslu. Bílá čokoláda je sladší než hořká a mléčná čokoláda. Využijete ji při přípravě sladkých dezertů, čokoládových polev, krémů atd.

Čokoládu můžete koupit ve formě tabulky (na přímou konzumaci) nebo ve formě peciček (čokoláda na vaření, pečení, do fontány). 

Bannery_cokolada

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na další výrobky Callebaut nebo na podobné produkty.

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda na vaření
Alergeny - laktóza: obsahuje
Callebaut: Bílá čokoláda
Druh čokolády: bílé
Hmotnost: 1 kg
Obsah kakaové sušiny: 22 %
Požadované vlastnosti: Na vaření

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
3x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
Bílá čokoláda Callebaut 28% 1 kg Bílá čokoláda Callebaut 28% 1 kg
5
Avatar autora | 19.2.2018
Výborná čokoláda
Bílá čokoláda Callebaut 28% 1 kg Bílá čokoláda Callebaut 28% 1 kg
5
Avatar autora | 17.12.2017
Byl jsem spokojený s čokoládou i s nakupem
Bílá čokoláda Callebaut 28% 1 kg Bílá čokoláda Callebaut 28% 1 kg
4
Avatar autora | 23.4.2017
+ velmi chutná a kvalitní čokoláda

dobrá a kvalitní čokoláda za dobrou cenu

Čokolády značky Callebaut patří mezi ty nejkvalitnější na světě. Jsou připraveny z kakaových bobů, které se praží, aby se z nich uvolnilo více aroma a chuť čokolády byla výraznější. Čokoláda Callebaut je velmi jemná, jemnější než u většiny výrobců čokolády. Veškeré ingredience jsou také vybírány s maximální pečlivostí, což dovedlo čokoládu Calebaut k naprosté dokonalosti. Její textura i chuť je naprosto perfektní a čokoláda se doslova rozpouští na jazyku. Díky tomu si čokoláda Callebaut vysloužila označení - Finest Belgian Chocolates tedy Nejlepší belgická čokoláda a je známá po celém světě.

Společnost Callebaut je pyšná, že vám může nabídnout tu nejlepší belgickou čokoládu s téměř 100 letou tradicí. Zakladatelem byl Octaaf Callebaut v roce 1911, v obci Wieze. Callebaut je jedním z mála výrobců čokolády, kteří si sami pečlivě vybírají kakaové boby a vyrábějí exkluzivní kakaovou hmotu podle vlastní tajné receptury.

Tmavá čokoláda CallebautNejprodávanějším produktem značky Callebaut je v našem e-shopu určitě tmavá čokoláda. Nakupují ji u nás amatéři i profesionální cukráři, ti první po menších baleních, ti druzí po kilech. A není se čemu divit - Callebaut, spolu s francouzskou čokoládou Valrhona, patří mezi ty nejlepší a nejkvalitnější čokolády na světě. Možná vám tato jména nepřijdou známá, ale mezi profesionálními cukráři z celého světa je Callebaut opravdový pojem.

Koupit

 

Vybírejte z Callebaut i podle druhu

calle_tmavácalle_mlecnacalle_bilacalle_do_fontany