Bambusová podložka na sushi 24 x 24 cm Benefisha

Kód: BENE31
Značka: Benefisha
69 Kč 69 Kč / 1 ks
Vyprodáno

Bambusová podložka na sushi slouží k pohodlnému srolovaní sushi rolky.

Připravte si díky bambusové podložce domácí Maki sushi s lososem, uramaki sushi nebo nigiri sushi s krevetou.

Bannery_recepty_short_description_asie

Detailní informace

Detailní popis produktu

POPIS

Bambusová sushi podložka je skvělým pomocníkem při přípravě domácího sushi. Tato podložka má správnou velikost a tvar. Z jedné strany je vlnitá a z druhé rovná, a proto můžete sushi rolovat do různých tvarů podle svých představ. Rozměr podložky je 24 x 21 cm. 

TIP: Před použitím zabalte bambusovou podložku do potravinové fólie. Prodloužíte tím její životnost a usnadníte čištění.

Fotografie je ilustrační.

SPECIFIKACE

Délka: 24 cm

Šířka: 21 cm

Materiál: bambus

Barva: přírodní

Určení: rolování sushi rolek

Maki sushi

RECEPT NA MAKI SUSHI S LOSOSEM (HOSOMAKI SUSHI)

Ingredience

1 filet lososa, 1/2 kg sushi rýže, 5 ks řasy nori, wasabi, nakládaný zázvor, sójová omáčka, bambusová podložka

Příprava sushi rýže by se neměla podceňovat. Přečtěte si článek o tom, jak vychytat dokonalou sushi rýži zde

Příprava lososa

IMG_1810   IMG_1806   IMG_1826

1. Z filetu vyřízněte středovou tučnou část.

 

2. Z krajů filetu odkrojte vše, co není oranžové maso.

 

3. Stáhněte kůži s tukem tak, abyste získali úplně čisté maso (tuk je tmavá část pod kůží).

IMG_1846   IMG_1880

4. Kostičky, které zůstaly po filetaci vytáhněte pinzetou, nebo pomocí nože.

 

5. Z očištěného filetu nakrájejte úhledné hranoly.

Postup

IMG_1897   IMG_1912

1. Řasy nori rozkrojte na polovinu a položte na podložku lesklou stranou dolů. Navlhčete si ruce.

 

2. Na řasu nori naneste cca 80g rýže tak, aby byla hezky kyprá a rovnoměrně rozložená (cca 1,5 cm vrchního kraje řasy nechte čistý).

IMG_1921   IMG_1928   IMG_1952

3. Naneste proužek wasabi a přidejte kousek lososa.

 

4. Pomocí rohožky vše zarolujte a vytvořte pevnou rolku.

 

5. Rolku nakrájejte na 6 stejných kusů. Podávejte s wasabi, zázvorem a sójovou omáčkou.

Uramaki sushi

RECEPT NA URAMAKI SUSHI (CALIFORNIA SUSHI - OBRÁCENÉ ROLKY)

Ingredience

500 g rýže na sushi, 5 archů řasy nori, 10  lžiček kaviáru tobiko, 1 salátová okurka, paprika (2 barvy), wasabinakládaný zázvorsójová omáčkabambusová podložka

Postup

uramaki sushi recept milujusushi.cz 1   uramaki sushi recept milujusushi.cz 2

1. Očistěte papriku a nakrájejte ji na tenké proužky.

 

2. Rozpulte okurku a vyjměte z ní vodnatý střed. Poté ji nakrájejte na podobné hranoly, jako papriku.

uramaki sushi recept milujusushi.cz 3

  uramaki sushi recept milujusushi.cz 4   uramaki sushi recept milujusushi.cz 5

3. Řasu nori rozkrojte na polovinu (pokud máte řasy ve tvaru čtverce) a položte lesklou stranou na rohožku. Navlhčete si ruce.

 

4. Naneste přibližně 100 g rýže po celé ploše řasy tak, aby zůstala kyprá.

 

5. Lžičkou po celé ploše rozprostřete kaviár.

 uramaki sushi recept milujusushi.cz 6    uramaki sushi recept milujusushi.cz 7    uramaki sushi recept milujusushi.cz 8

6. Otočte tak, aby byla řasa nahoře a rýže s kaviárem dole. Na řasu natřete proužek wasabi.

 

7. Do středu naskládejte okurku, papriky nakrájené na tenké proužky a zarolujte.

 

8. Krájejte na osm stejných kousků. Podávejte s wasabi, zázvorem a sójovou omáčkou.

chef-toque RADA ŠÉFKUCHAŘE

Pro lepší práci s obrácenými rolkami si bambusovou podložku zabalte asi do třech vrstev potravinové fólie.

Nigiri sushi s krevetou

RECEPT NA NIGIRI SUSHI S KREVETOU

Ingredience

Nigiri sushi jsou bochánky (válečky) ze sushi rýže, které jsou tvořeny tak, aby bylo uprostřed duté místo. Při skusu se pak nigiri samo rozdělí na dvě sousta. Je to umění, v němž se dokonce pořádají soutěže, takže si nelámejte hlavu s tím, když pro začátek bude rýže ve vašem nigiri pouhý váleček.

500 g rýže na sushi,1 arch řasy nori, 200 g krevet, wasabinakládaný zázvorsójová omáčka

Postup

nigiri sushi recept milujusushi.cz 1   nigiri sushi recept milujusushi.cz 2   nigiri sushi recept milujusushi.cz 3

1. Jednou rukou z rýže vytvářejte malé válečky.

 

2. Na každý váleček natřete trochu wasabi.

 

3. Na váleček poklaďte krevetu a z řasy vytvořte tenký "fixační" proužek, který kolem nigiri sushi omotejte. Podávejte s wasabi, zázvorem a sójovou omáčkou.

chef-toque Rada šéfkuchaře

V případě, že děláte nigiri sushi s plátky ryb, které na válečku dobře drží, není nutné použít "fixační" řasy, ale je potřeba rybu na válečku jemně uhladit.

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní suroviny na přípravu sushi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchyňské náčiní
Záruka: 2 roky
Materiál: Bambus
EAN: 8718144086546

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: