VÝPRODEJ SKLADU až -70%
Hrnce, pánve, nože a další pomůcky na vaření, pečení i stolování!

Balsamico ocet z Modeny Varvello 500 ml

Kód: L-B243
Výprodej skladu
Výrobce: Varvello
69 Kč –43 %
Balsamico ocet z Modeny Varvello 500 ml
69 Kč –43 % 39 Kč / ks 34 Kč bez DPH
Ihned k odeslání

Balsamico ocet využijete při přípravě zálivek k salátům a díky němu dostane pokrm jedinečnou chuť. Používá se i například s jahodami, aby se vytvořila neobvyklá chuť. Balzamikový ocet se skvěle hodí k červenému masu, parmezánu, zmrzlině a lesnímu ovoci.

Připravte si balzamikový bůček s karamelizovanými jablky nebo krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami.

Bannery_recepty_short_description-octy

Detailní informace

Detailní popis produktu

12CZ_Oxidy

POPIS

Balsamico ocet z Modeny od italského výrobce Varvello využijete při přípravě zálivek k salátům, které díky němu dostanou jedinečnou chuť, ale používá se například i spolu s jahodami pro vytvoření neobvyklé kombinace chutí. Balsamiko ocet spolu s olivovým olejem nesmí chybět v žádné domácnosti.

Společnost Varvello se výrobě octů věnuje již od roku 1921 přímo v srdci vinařské oblasti Modena. Všechny pečlivě vybrané odrůdy pocházející z této oblasti a proces staření probíhající v dřevěnných bednách, což zajišťuje vynikající kvalitu. Podle výrobce se tento balzamikový ocet skvěle hodí k červenému masu (i syrovému), parmazánu, zmrzlině a lesnímu ovoci.

SPECIFIKACE

Složení: vinný ocet, povařený hroznový mošt, barvivo: karamel E150d

Alergeny: Obsahuje siřičitany

Objem: 500 ml

Kyselost: 6 %

Země původu: Itálie

Vhodné k: červenému masu, parmezánu, lesnímu ovoci, zmrzlině, do salátů

Fotografie je pouze ilustrační.

NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pro 100 ml)

Kalorie: 352 kJ / 82 kcal

Tuky: 0,1 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g

Sacharidy: 15 g z toho cukry: 15 g

Bílkoviny: 0,7 g

Sůl: 0,07 g

PRAKTICKÉ RADY

Spotřebujte před datem uvedeným na obale. 

CO JE BALSAMICO OCET?

Balsamico ocet je vinný ocet, který se vyrábí ze zahuštěného hroznového moštu. Svou nasládlou kořenitou chuť získává díky několikaletému zrání v sudu. Používá se na přípravu zálivek do salátů, redukcí k masu, skvělý je také v kombinaci s čerstvým ovocem nebo třeba se zmrzlinou. 

Balzamikový bůček s karamelizovanými jablky

BALZAMIKOVÝ BŮČEK S KARAMELIZOVANÝMI JABLKY

1 kg vykostěného prorostlého bůčku (zbaveného kůže), 175 g tmavého třtinového cukru + 2 lžíce navíc na jablka, 125 ml balzamikového octa + další k podávání, 2 stroužky česneku (prolisované), mořská sůl, čerstvě mletý pepř, 2 - 4 jablka (nakrájená na plátky nebo měsíčky)

Postup:
1. Troubu předehřejte na 160 °C.

2. Nakrájejte bůček na kostky velikosti sousta, napíchejte je na kovové jehly a vyrovnejte do zapékací nádoby.

3. Smíchejte cukr, 250 ml vody, balzamikový ocet a česnek, osolte a opepřete. Nalijte na maso a překryjte alobalem. Pečte v troubě 30 minut.

4. Sejměte alobal, zvyšte teplotu na 200 °C a dopékejte za občasného obracení asi ještě hodinu, až povrch zkaramelizuje.

5. Rozpalte nepřilnavou pánev, nasypte do ní cukr a jablka a opékejte 2 minuty, až zkaramelizují. Podávejte s bůčkem a pár kapkami balzamikového octa.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.apetitonline.cz 

Krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami

KRÉM Z BÍLÉ ČOKOLÁDY S BALZAMIKOVÝMI JAHODAMI

284 ml smetany ke šlehání (33%), 1 svazek bazalky (nasekaný i se stonky) + další lístky na ozdobu, 300 g kvalitní bílé čokolády (nasekané nebo pecičky), 50 g světlého třtinového cukru, 2 lžíce balzamiko octa, 250 g jahod (přepůlených)

Postup:
1. V hrnci na středním plameni přiveďte k jemnému varu smetanu s bazalkou. Sejměte a nechte 5 minut odpočinout.

2. Ochucenou smetanu přeceďte, odstraňte bazalku a vraťte zpět do hrnce. Znovu zahřejte těsně pod bod varu. Sejměte z ohně a ihned vmíchejte čokoládu. Až se čokoláda rozpustí, tak směs rozmíchejte dohladka.

3. Krém rozdělte do pohárů a nechte chladit nejméně hodinu nebo dokud neztuhne.

4. V kastrůlku promíchejte cukr, balzamikový ocet a 2 lžíce vody. Na středním plameni asi 5 minut míchejte, až se cukr rozpustí a objem tekutiny se zmenší na polovinu. Vzniklý sirup nechte vychladnout.

4. Pak sirup přelijte přes jahody a nechte hodinu marinovat.

5. Jahody rozdělte na krém z bílé čokolády a ozdobte bazalkovými lístky.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.apetitonline.cz

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na další výrobky Varvello nebo na podobné výrobky.

Doplňkové parametry

Kategorie: Balsamico octy
Druh octu: balzamikové
Objem: 500 ml

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Italská firma Varvello vznikla v roce 1921 a staví na výrobě vinného octu z toho správného druhu vína. Ocet zraje v dřevěných sudech až jeden rok a tím získává specifickou vůni, chuť a kvalitu. Od roku 1990 Varvello spolupracuje s výrobcem z Modeny a vyrábí ceněný ocet balsamico di Modena, typický použitím hroznového moštu, koření a vinného octu sladkokyselé chuti, nyní i v inovativní formě jako balsamico ocet v krému Varvello.